© Departamentul de Electronica si Telecomunicatii
Mă numesc Stan Alexandra Irina, fostă studentă la specializarea Rețele și Software de Telecomunicații, Departamentul de Electronică și Telecomunicații, Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, Universitatea din Oradea.
Voi încerca să răspund la întrebarea: De ce să alegi tocmai Rețele și Software de Telecomunicații?
Proaspătă absolventă al unui liceu teoretic la profilul matematică-
Într-
Această specializare oferă o pregătire cu un spectru suficient de larg pentru a acoperii cererile de pe piața forței de muncă și datorită faptului că am avut onoarea de a lucra cu un corp profesoral de excepție, care a știut în toți acești ani să îndrume pașii noștri șovăielnici, pe o cale sigură spre o reușita profesională deplină.
De ce să alegi tocmai Rețele și Software de Telecomunicații?
Primul răspuns care îmi vine in minte – pentru că este o provocare continuă, un domeniu în care nu o să apuci să te plictisești niciodată fiind într-
Apoi pentru că tehnica este într-
Apoi, pentru multitudinea de posibilități post-
Corpul academic asigură întregul suport necesar desăvârșirii noastre profesionale, depunând toate eforturile pentru pregătirea unor specialiști de calitate, care să ducă renumele Universității Oradea (renume dobândit printr-
Deci, un lucru e clar: Univ. din Oradea rămâne de ani buni cea mai bună opțiune din partea de nord-
Mult succes!
ale_stan@yahoo.com
Ca absolvent al specializarii Retele si Software de Telecomunicatii, vă pot spune că a fost cea mai bună alegere pe care o puteam face, deoarece privind cum se „mișcă” lucrurile din jurul meu, e clar că trebuie sa te orientezi atât spre ceea ce iți doresti, dar si spre ceea ce cere piata muncii. Prin acest profil am reusit sa le îmbin pe amândouă.
Într-
Un alt aspect benefic este disponibilitatea locurilor de munca în domeniul Electronicii și Telecomunicațiilor în Oradea, atât la firme de profil cât si în firme cu profile colaterale, deoarece aproape orice domeniu are legatura cu electronica și derivatele ei.
Pe perioada studenției există posibilitatea de a lua parte la stagii de practică la diferite firme atât din oras cât și din țară, iar programele de tip „students exchange” merită incercate neapărat.
Personal apreciez că urmarea unei facultăți este o etapă importantă în viața noastră, a în care ne schimbăm mentalitatea, ne cizelăm personalitatea, iar factorul principal al acestei schimbări sunt oamenii cu care intrăm în contact direct. În cei patru ani de sudenție am cunoscut o mulțime de oameni de la care am avut ce învăța și de experiența cărora am profitat, și pentru mine au fost plini de rezultate și împliniri.
Ceea ce e important să știți e că facultatea caută să vă învețe să gândiți, să vedeți din alte puncte de vedere multe lucruri și în timp ce vă creați această gândire inginerească, să vă creați și diverse oportunități de angajare, pentru a pune în practică cele învățate.
Gânditi bine ceea ce veti face, și înscrieti-
darahoriam@yahoo.com
Proaspăt absolvent al unui liceu de profil tehnic, trebuia sa fac o alegere, care în mod evident avea să îmi influenţeze viitorul. Şi zic aceasta deoarece în acel moment, un amalgam de gânduri şi idei imi treceau prin minte, neobişnuite stări de confuzie şi veşnica întrebare, oare decizia care o iau va fi una bună? Oare mă va ajuta cu ceva în viaţă decizia care am s-
Fiind pasionat de ştiintele exacte, de tehnologii şi de tot ceea ce ţine de electronice (influenţat încă din copilărie) am optat să aleg domeniul „Electronică şi Telecomunicaţii” al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei din Oradea. Iar întrebarile care le-
Vorbesc din perspectiva unui absolvent al programului de licență și student la master în domeniul „Electronică şi Telecomunicaţii” iar în prezent angajat la PLEXUS Oradea, pe baza cunoștițelor acumulate studiind la acest profil.
Încă din al II-
Tot în anul II de studii, spre final, am avut posibilitatea de a pune în aplicare cunoştiinţele acumulate până atunci, în stagiile de practică efectuate în companiile multinaţionale de profil în care te poţi face remarcat exista șansa ca să-
Ar fi mult mai multe de zis, însă am să te las să le descoperi TU, decizia este până la urmă a TA, viitorul tău depinde de tine şi de deciziile pe care le iei acum;
Sunt mândru că am absolvit în domeniul „Electronică şi Telecomunicaţii” din Oradea, şi că azi sunt rezultatul a ceea ce am ales: Inginer în domeniul electronică şi telecomunicaţii.
Vă recomand să vă înscrieți și voi la domeniul ELECTRONICĂ ȘI TELECOMUNICAȚII,din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei Universitatea din Oradea.
Multă baftă!
ventel_marius91@yahoo.com
Hardware Engineer I -
A trecut un an de la primul articol pe care l-
TIE este organizat în fiecare an, de fiecare dată în alt centru universitar. Anul acesta, mulțumită eforturilor profesorilor din cadrul Departamentului de Electronică și Telecomunicații, Facultății de Inginerie Electronică și Telecomunicații, concursul a fost organizat în Oradea.
Anul trecut, cu ocazia participării la TIE am avut ocazia să cunosc și să stau de vorba cu reprezentanți ai marilor companii internaționale, precum: Continental Automotive, Hella, Yazaki, Microcip. Am avut ocazia să stau de vorba și cu reprezentatul companiei Continental Automotive, d-
În urma unui test urmat de un interviu în cadrul companiei, am fost acceptat la Internship pe o perioadă de 3 luni. Pe durata Internship-
Odată ajuns în cadrul acestui departament am întâlnit oameni dornici de a împărtăși cunoștințele acumulate, buni profesioniști și buni pedagogi. La finalul acestei perioade de 3 luni, care au trecut mult prea repede, mi s-
Nu e ușor ceea ce fac la muncă, dar îmi place. În fiecare zi am parte de noi provocări, dar este frumos. Să ai un job în care să fii stimulat să înveți lucruri noi, să vezi la TV sau în media produsul final, la care ai contribuit și tu, chiar dacă poate cu o parte infimă, să aștepți o nouă zi ca să mergi la muncă. Să câștigi bani făcând ceea ce îți place nu să faci ceea ce îți place pentru bani, este un lucru cu adevărat frumos.
Dacă vreți o carieră frumoasă, un loc de muncă la care să mergi cu drag, un loc de muncă de la care să nu vrei să pleci la finalul unei zile de muncă, vă recomand să fiți deschiși la lucruri noi, să vă asumați riscuri. Alegeți-
Vă recomand să vă înscrieți și voi la specializarea Electronică Aplicată sau la Rețele și Software de Telecomunicații de la Universitatea din Oradea.
Multă baftă!
Junior Test Inginer la CELESTICA ORADEA
Sunt studentă la specializare Retele și Software de Telecomunicatii (RST), Universitatea din Oradea și sunt mândră de asta, și vă îndemn cu drag să urmați și voi acest profil. Entuziasmul și angajamentul cu care pornești la drum ca boboc, crește considerabil odată cu dobândirea cunostințelor.
Am ales acest domeniu al Electronicii și Telecomunicațiilor dintr-
Datorită deficitului actual de ingineri pe piața muncii, cererile de activare în domeniul ingineriei sunt in continuă crestere. Pentru a ține pasul într-
Specializarea Retele și Software de Telecomunicatii îti oferă cea mai largă arie de învățare atat de natura software cât și hardware. Oportunitățile pe care ți le oferă ingineria electronică sunt tentante și foarte diverse, astfel că la absolvirea facultății poti sa te prezinti cu mândrie în fata angajatorilor care își recrutează specialistii. Spun acest lucru deoarece încă din anul 3 de studii, am avut sansa să fiu angajată, să profesez in domeniul ingineriei electronice în cadrul companiei Celestica Oradea, pe baza cunoștițelor acumulate studiind la această specializare.
În cei 4 ani de studii am reusit să formăm o relație armonioasă între studenți si profesori, de la care am avut ce învăța și de experiența cărora am profitat din plin. Pe lângă mentori, găsești în dânsii sprijin necondiționat, o familie. Un alt important aspect este spiritul de echipă care s-
Dragi viitori studenți, vă invit cu drag să vă alăturați nouă și să vă înscrieți la programele de studiu Electronică Aplicată sau Rețele și Software de Telecomunicații."
Succes!
ioana.galasel@gmail.com
Salut! Sunt Czibulák Lőrinc student în anul III la specializarea Electronică Aplicată.
Am absolvit liceul Ady Endre din Oradea la profil uman.
Poate vă întrebați, de ce un umanist și-
Primul răspunsul este simplu, sunt pasionat de electronică și nu numai.
Al doilea răspuns este și mai simplu, a fost mai aproape.
Și totuși, după ce am luat o decizie atât de simplistă n-
Planurile de învățământ de aici coincid cu cele de la facultățile similare din țară, iar după ce absolviți în domeniul Electronică și Telecomunicații veți avea un viitor asigurat.
Ajunge să aruncați o privire pe calea Borșului și imediat găsiți cîteva mari companii multinaționale (Celestica, Plexus, Connectronics, Emerson, SHC, Faist si altele) care angajează ingineri electroniști, nu mai spun de firmele pe profilul telecomunicațiilor.
În timpul facultății aveți posibilitatea de a face stagii practică la firmele de mai sus, puteți participa la schimburi de experiență în alte centre universitare naționale și internaționale, participați la experimente faine în laboratoare, elaborați proiecte originale, realizați echipamente cu ajutorul și îndrumarea profesorilor de aici.
Eu, de exemplu în anul I am construit propria mea stație de amplificare, pe care o folosesc și în momentul când scriu rândurile acesta.
Vă recomand tuturor celor interesați de electronică să vă înscrieți și voi la specializarea Electronică Aplicată sau la Rețele și Software de Telecomunicații de la Universitatea din Oradea.
Multă baftă!
czibulaklorinc@gmail.com
Junior Test Inginer la CELESTICA ORADEA
La absolvirea liceului m-
Fiind student la Electronică, pot spune că nu regret nici un an petrecut la această facultate, în acest departament. În toți anii de facultate am învățat destul de multe lucruri interesante, și am ajuns la acel punct în care, când merg la facultate să mă simt ca acasă, în sensul de relație student -
În fiecare an am avut ocazia, să vizităm firmele multinationale din zona industrială (Celestica, Plexus, Connect Group etc.) cel puțin o dată, datorită relației de colaborare dintre Departamentul de Electronica si Telecomunicatii cu aceste firme, și chiar unele dintre aplicațiile de laborator s-
Anul acesta (2015) Departamentul de Electronică și Telecomunicații din Oradea a organizat a 24 ediție a concursului internațional studențesc 'Tehnici de Interconectare în Electronică' http://www.tie.ro, iar eu am avut ocazia să particip și să obțin un 'Certificat de PCB designer' -
Concursul a fost susținut de marile companii multinaționale cu profil electronic din Oradea și din țară și reprezintă o oportunitate în formarea unei viitoare cariere ca specialiști în electronică.
Pot spune, că nu regret nici o clipă decizia aleasă urmând cursurile acestei facultăti, cu specializarea Inginerie electronică si Telecomunicații; absolvind am obtinut titulatura de Inginer în domeniul electronică si telecomunicatii, ceea ce inseamnă o gama largă de oportunităti în ceea ce privește cariera. Încă din perioada studenției am avut ocazia să încep să lucrez în cadrul companiei Celestica, iar în prezent profesez ca Junior Test Inginer.
Vă sfătuiesc și pe voi să veniți să vă înscrieți la la programele de studiu Electronica Aplicată sau Retele si Software de Telecomunicatii de la Universitatea Oradea, și veți avea un viitor sigur!.
andras.paranici91@gmail.com
Factory Test Technician PLEXUS Oradea
Având în vedere că sunt student în ultimul an de facultate, vreau să vă prezint şi vouă câteva aspecte pe care, cred eu că ar trebui să le luaţi în considerare înainte de vă a alege domeniul pe care doriţi să îl urmaţi.
După 4 ani la specializarea Electronică Aplicată din cadrul Facultății de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei din Oradea, pot să vă spun că sunt convins că am făcut cea mai bună alegere. Aşteptările mele au fost pe deplin satisfăcute atât pe plan educaţional, fiindîndrumat de un colectiv de profesori foarte bine pregătiţi şi deschişi să ne iniţieze în tot ceea ce înseamnă electronică şi telecomunicaţii, cât şi pe plan profesional.
Eu cred că ar trebui să ţineţi cont de faptul că în Oradea, industria serviciilor de electronică şi telecomunicaţii este în dezvoltare, fapt pentru care sunt foarte multe companii multinaţionale care colaborează strâns cu Departamentul de Electronică și Telecomunicații din Oradea căutând viitori ingineri electroniști încă de pe băncile facultăţii. Astfel în urma acestei colaborări lucrez din timpul facultăţii la Compania PLEXUS şi sunt pe deplin mulţumit de job-
Sunt mândru să fiu absolvent al specializării Electronică Aplicată și mai ales că după patru ani de studiu mă pot numi INGINER ELECTRONIST.
Sfatul meu: Gândiţi-
Sper ca cele spuse mai sus să vă ajute în alegerea carierei voastre!
Dacă aveţi întrebări mă puteţi contacta la adresa de facebook https://www.facebook.com/danny.terebent
Factory Test Technician PLEXUS Oradea
Sunt student în anul IV la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei din Oradea, specializarea ELECTRONICĂ APLICATĂ şi aş vrea să vă transmit ce cred eu că trebuie să ştiţi şi voi despre ce înseamnă să fii student electronist. Şi cum altfel să vă explic mai bine decât prin a vă prezenta pe scurt câteva etape prin care am trecut eu în aceşti 4 ani de studii.
Este adevărat că la început am avut impresia că este o specializare grea, dar după ce am început sămă obişnuiesc cu disciplinele, viaţa de student a devenit din ce în ce mai interesantă şi am realizat că sunt pe drumul cel bun.
Datorită colaborărilor strânse dintre Departamentul de Electronică şi Telecomunicaţii din Oradea şi Multinaţionalele din Industria Electronică am avut oportunitatea de a aplica pentru programul „Bursa de 1000 Euro” oferită studentilor electroniști de către compania PLEXUS Oradea. Pe lângă faptul că mi-
Aşadar, pentru cei care au o înclinaţie spre un domeniu ingineresc, vă sfătuiesc să aplicaţi cu încredere la Electronică şi Telecomunicaţii din Oradea deoarece pe langă faptul că mi-
Absolvind unul din programele studiu Electronica Aplicată sau Retele si Software de Telecomunicatii veţi avea oportunitatea/şansa/ prin care vă puteţi realiza profesional, deoarece în Oradea și nu numai, această industrie este în puternică dezvoltare, de viitor, şi totodată foarte bine platită.
În încheiere, dragi viitori studenți, va invit cu drag să vă alăturați nouă și să vă înscrieți la programele de studiu Electronica Aplicată sau Rețele si Software de Telecomunicatii de la Universitatea Oradea.
Nu uitaţi: Cheia succesului este la voi!!!
Dacă aveţi vreo întrebare sau nelămurire vă stau la dispoziţie (https://www.facebook.com/vlad.terebent)
Membrii departamentului |
Noutati si evenimente |
Festivitati de absolvire |
Doctor Honoris Causa |
Metodologia de admitere |
Proiecte de cercetare |
Cercetare ETC Oradea |